Het is weer bijna valentijndsdag…

14 februari is het weer valentijnsdag, de dag van de liefde. Speciaal voor deze dag heeft Tekstopcanvas een leuke kortingsactie. Maar eerst: Waar komt dat nu vandaag valentijnsdag? Er doen zich verschillende verhalen de ronde..

  • In het jaar 270 was er een jonge Romein die Sint Valentijn heette. Hij besloot om zich tot het Christendom te bekeren. De Romeinen waren het hier niet mee eens en besloten om Valentijn op 14 februari te vermoorden. Voordat dat gebeurde kon hij snel een briefje schrijven, naar een meisje waar hij verliefd op was. In het briefje stond: ‘Van je Valentijn’…

  • Een ander verhaal gaat over een Franse graaf Valentijn. Hij werd in het begin van de 15e eeuw gevangen genomen door de Engelsen en vastgezet in de ‘Tower of London’. Hij schreef zijn vrouw liefdesbrieven, die hij ‘Valentines’ noemde.
  • Weer een ander verhaal gaat over godin Juno, de koningin van alle goden en godinnen. Ze vond het leuk om feesten te geven zo ook op 14 februari. Alle Romeinse jongens en meisjes waren uitgenodigd. Op dit feestje werden lootjes getrokken waarin de naam van de jongen of het meisje stond. De godin wilde dat aan het einde van de avond zoveel mogelijk koppeltjes werden gevormd.
  • In 1381 werd opgeschreven dat op 14 februari altijd de vogels begonnen met paren. Daarom werd in Rome op 14 februari een vruchtbaarheidsfeest gevierd in de grotten.

Tja, welk van deze verhalen juist is? We zullen het waarschijnlijk nooit weten..

Wat ik wel weet, is dat het een dag is waarop je de kans hebt om je geliefde eens in het zonnetje te zetten. Er zijn er al diverse huwelijksaanzoeken, liefdesverklaringen en liefdesgedichten door Tekstopcanvas op het canvasdoek gezet. Om je wat op weg te helpen, hierbij alvast een paar voorbeelden van canvasdoeken voor valentijndsdag. Nog veel leuker is om een persoonlijk canvasdoek te laten ontwerpen, met jouw tekst, in jouw gewenste kleur en stijl.

En speciaal voor valentijnsdag heeft Tekstopcanvas een leuke kortingsactie, wij zijn deelnemer van de Online Valentine Fair! Dus kom langs op 3 februari en verras jouw valentijn!

Ga naar Online Valentine Fair voor meer deelnemende webshops!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s